Hakkımızda

Türkçe Konuşulan Ülkeler Tıp Derneği (TKUTD), sağlık, kültür ve eğitim alanlarında yurt içinde ve yurt dışında faaliyet göstermek üzere 2024 yılında kurulan uluslararası multidisipliner tıp derneğidir.

TÜRKÇE KONUŞULAN ÜLKELER TIP DERNEĞİ (TKUTD)

Türkçe Konuşulan Ülkeler Tıp Derneği (TKUTD), sağlık, kültür ve eğitim alanlarında yurt içinde ve yurt dışında faaliyet göstermek üzere 2024 yılında kurulan uluslararası multidisipliner tıp derneğidir. Ağırlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesindeki akademisyenlerden oluşmak üzere, ülkemizde ve yurtdışındaki üniversitelerde görev alan akademisyenler, kamu ve yurt içi-dışı özel sektörde çalışan farklı tıp disiplinlerinden hekimler TKUTD faaliyetlerinde görev almaktadır.

Yönetim Kurulu

Prof. Dr. Serkan Emre Eroğlu

Başkan

Prof. Dr. Şirin Güven

Başkan Yardımcısı

Prof. Dr. A. Altuğ Çinçin

Genel Sekreter

Doç. Dr. Emin Pala

Sayman

Doç. Dr. H. Kerem Tolan

Üye

Doç. Dr. M. Şakir Ekşi

Üye

Doç. Dr. Fethi Gül

Üye

Denetleme Kurulu
  • Doç. Dr. N. Onur Ermenak
  • Doç. Dr. Nuray Başsüllü
  • Uzm. Dr. Aysun Boğa
Danışma Kurulu
  • Prof. Dr. Fikret Ezberci
  • Turgut Koçoğlu
TKUTD Yürütme Bileşenleri
  • TKUTD Yönetim Kurulu
  • TKUTD Denetleme Kurulu
  • TKUTD Danışma Kurulu
  • Tıp Disiplinleri Görev Güçleri
  • TKUTD Ülke Temsilcilikleri

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Kemalettin Aydın ise derneğin Onursal/Asil Üyesi’dir.

TÜRKÇE KONUŞULAN ÜLKELER TIP DERNEĞİ

Amaç

Mesleki Gelişim

Tıp eğitiminin mezuniyet öncesi, mezuniyet sonrası ve uzmanlık dahil sürekli mesleki gelişim aşamalarını geliştirmek ve teşvik etmek

İş Birlikteliği

Akademik toplantı ve faaliyetleri yerine getirerek Türkçe konuşulan ülkeler arasında tıp ve sağlık alanındaki iş birlikteliklerini güçlendirmek

Koordinasyon

Ülkeler arasında kaliteli sağlık hizmetlerini karşılaştırıp, ülkelerin mevzuatları ve uygunluk verilmesi halinde aralarındaki koordinasyonun sağlanmasını teşvik etmek

Temsiliyet

Türkçe konuşan akademisyenler ve onların çalışmalarının ulusal-uluslararası platformlardaki temsiliyetine olanak sağlamak

Yukarıdaki ana amaçlara ek olarak, etik-yasal uygunluk yaklaşım temelli yerli sağlık endüstrisinin yurt dışındaki tanınırlığı ve konumlanması, Türk topluluklarına mensup hekimlerin kendi içlerinde ve birbirleriyle olan mesleki birlikteliklerinin güçlendirilmesine ait taleplerde destek faaliyetlerinde bulunabilmektedir. Bu destekler, doğrudan TKUTD merkez aracılığıyla ile olabileceği gibi ilgili ülkelerdeki asil ve/veya fahri üyelerin kuracağı temsilcilikler aracılığıyla olabilecektir.
Cheerful woman showing blank name tag
Üyelik

Hep Birlikte Gücümüze Güç Katalım

Üye olma hakkına sahip olunmak için, fiil ehliyetine sahip bulunan ve derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve mevzuatın öngördüğü koşullarını taşıyan ve en az 3 (üç) dernek üyesinin ıslak imzalı referansı gösterir dokümanı dernek yönetim kuruluna sunabilmek gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti tabiiyeti ya da oturma izini olan Tıp Hekimleri derneğe asil üye olma hakkına sahiptir. Tıp öğrencileri, hemşire, paramedik, tıp teknisyeni, tıp hekimi olmayan üniversite idari ve akademik personeli ise fahri üye olarak üye olabilmektedir.

Yine, Sağlık-ilaç-tıbbi cihaz endüstrisi firmaları ait tüzel kişiler, dernek yönetim kuruluna başvurdukları ve dernek yönetim kurulunun oy birliği ile alacağı karar sonucu üye olabilirler. Tüzel kişinin üye olmak istemesi halinde, ilgili yönetim kurulu başkanı veya temsille görevlendireceği kişiyi Tüzel Kişi Üyelik Formu ile dernek yönetim kuruluna bildirmelidir. Görevin sona erdiği bilgisi tüzel kişi tarafından dernek yönetim kuruluna bildirilmediği durumlarda, temsiliyetin devam ettirildiği kabul edilir.